fbpx
Spraytan hos Salong Domnarvet

Spray tan - Solbrun året runt!

Vill du få en fräsch och solkysst look utan att behöva utsätta huden för skadliga strålar? Då är Spray Tan lösningen för dig!

Med Spray Tan kan du få en naturligt gyllenbrun färg utan risk för rynkor, soleksem, sveda eller hudcancer! Du får dessutom ett mycket snabbare resultat än om du solar naturligt eller i solarium. Även du som i vanliga fall har svårt att bli brun får en fin färg med Spray Tan, man kan även välja att bara spraya delar av kroppen om så önskas.

Jag arbetar med den senaste tekniken, manuell HVLP Spray Tanning som endast är avsedd för professionellt bruk. Med manuell HVLP Spray Tanning får du det absolut bästa resultatet och det är överlägset i jämförelse med sk. soldusch på salong eller produkter för hemmabruk där resultatet lätt kan bli orangefärgat eller bli fläckigt.

Spraylösningen kommer från sockerrör och den aktiva ingrediensen är ett färglöst socker som heter Dihydroxyaceton, DHA. DHA reagerar med aminosyrorna i det yttersta hudlagret och skapar ett brunt pigment. Lösningen innehåller mjukgörande Aloe vera meninte alkohol, parfym eller parabener.

Observera: Om du har torrhetseksem eller mycket torra partier på huden kan missfärgningar uppstå under behandling, missfärgningarna försvinner när färgen bleknat. Du som är allergisk mot DHA bör ej prova spray tandning.

Före behandling:
För bästa resultat bör du rengöra och peela huden innan behandling, se till att du avlägsnat smink och andra produkter noggrant. Samma dag som behandling bör du inte använda deodorant eller fet kräm då detta kan leda till missfärgningar. Färgning av hår bör ske innan behandling.

Vaxning, plock av bryn och rakning bör ej göras i direkt anslutning till behandling, För bästa resultat raka dig kvällen innan behandling, alternativt vänta minst åtta timmar. Om du gör det efter behandling tänk på att det kan ta bort lite av färgen. Smörj in dig med en fet hudlotion på hudpartier om du har mycket torr hud.

Efter behandling:
Använd mörka och löst sittande kläder, gärna i bomull. Syntetmaterial bör undvikas då dessa plagg kan missfärgas de första timmarna efter behandling. Det är mycket viktigt att du inte har kontakt med vatten under de första timmarna då missfärgning annars kan uppstå. Vänta helst med att duscha tills dagen efter för bästa resultat.

hårborttagning med laser - Salong Domnarvet

Hårborttagning Laser

Vill du bli av med oönskad och generande hårväxt permanent? Hårborttagning med laser är ett effektivt sätt för den som har mörka och grova hårstrån samt ljus hud.

Välj rätt behandling
Hårborttagning med laser ger nästan alltid bättre effekt än IPL system. Anledningen till det är att lasern har mer energi, rätt pulslängd och endast den våglängd som är optimerad för effektiv permanent hårreducering. Laserenergin omvandlas till värme och förstör hårsäcken utan att skada huden. GentalLase Pro laser (Alexandritlaser, som vi använder vid laserhårborttagning) är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar.

Hur fungerar laserbehandlingen vid hårborttagning?
Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° C och förstör dom hårproducerande cellerna.

För att få en effektiv behandling och kunna uppnå ett optimalt resultat krävs det att hårsäckarna uppnår rätt temperatur. Det är därför viktigt att anpassa rätt styrka i förhållande till hud- och hårfärg.

I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada liten. GentalLase Pros inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen. Temperaturen i hårrötterna påverkas däremot inte av kylningen. Man får därigenom en selektiv hårborttagning.

Vad ska man tänka på före en laserbehandling?
Man bör avstå från att sola 4-8 veckor före samt efter behandlingen, eftersom solbränd hud reducerar effekten av hårborttagning samt ökar risken för pigmentförändringar. Pigmentförändringar efter hårborttagningen ses dock hos endast ca 1 procent av patienterna, förutsatt adekvat värdering och förberedelse före behandling av hårborttagning.

Håret ska rakas eller klippas dagen före eller samma dag innan hårborttagningsbehandling.

Man skall inte vaxa, plocka eller bleka håren tidigare än sex veckor innan behandling eftersom lasern endast verkar på hårsäckar som innehåller hår.

Hårborttagning med laser – Behandlingen
I de flesta fall behövs 6-8 behandlingar för att uppnå optimal effekt med hårborttagning, men detta kan variera mellan olika patienter. Vissa kan behöva fler behandlingar. Anledningen till detta är att man vid hårborttagning bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna under hårborttagningen.

Hårborttagningen tar allt mellan några minuter till några timmar beroende på hur stora kroppsområden som behandlas.

I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder upplevs GentalLase Pro-laserbehandlingen som betydligt mindre smärtsam. De flesta patienter upplever laserpulserna som varma stick som brukar tolereras väl. Det inbyggda kylsystemet hjälper dessutom till att ytterligare lindra smärtorna vid behandlingarna. Vid behov kan vissa känsligare hudområden förbehandlas med bedövningssalva (emla).

Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. En del patienter kan uppleva att det efter några hårborttagningsbehandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna ”aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta innebär bara att man enklare får bort dessa ”nyaktiverade” hårsäckar vid efterföljande behandling.

Vad ska man tänka på efter laserbehandlingen?
Efter hårborttagning med laser får man normalt en viss hudrodnad och en liten svullnad. I vissa fall ses enstaka vattenblåsor som försvinner spontant inom någon vecka. Viktigt är att inte riva på blåsorna eftersom de då kan bli infekterade och ge ärrbildning.

För att minimera risken för pigmentförändringar på huden efter hårborttagning med laser är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solexponering. Detta gäller framförallt de första 6-8 veckorna efter hårborttagningen. Efter en laserbehandling skall man även undvika träning, bastu- och bad på 24 timmar.

Hur permanent är hårborttagning med laser?
Vetenskapliga studier med uppföljningstider på upp till två år efter avslutad hårborttagning har visat permanenta resultat. Detta är tillräckligt lång observationstid, även för hudområden med lång växtcykel (t.ex. benen). Detta gäller dock inte hormonellt betingat ökad hårväxt.

Vilka kan behandlas med laser för hårborttagning?
Ju mörkare och grövre hårstrån och ljusare hud man har, desto bättre resultat erhåller man.

Det är svårare att behandla mörkhyade eftersom den mörka huden absorberar en stor del av laserenergin, vilket minskar energin till själva hårstårna. Genom att justera pulstiden förGentalLase Pro-lasern kan dock även mörkhyade erhålla god effekt av behandlingen.

Personer med helt ljust eller grått hår uppnår inte permanent hårreduktion. Hos dessa återkommer hårväxten efter några månader. Dock kan 2-3 behandlingar per år hålla även ljusare hår borta.

Viktigt att tänkta på: Tar du speciella receptbelagda mediciner bör detta informeras till kliniken innan bokning sker.