Laserbehandling

Hårborttagning Laser

Vill du bli av med oönskad och generande hårväxt permanent? Hårborttagning med laser är ett effektivt sätt för den som har mörka och grova hårstrån samt ljus hud.

 

Välj rätt behandling

Hårborttagning med laser ger nästan alltid bättre effekt än IPL system. Anledningen till det är att lasern har mer energi, rätt pulslängd och endast den våglängd som är optimerad för effektiv permanent hårreducering. Laserenergin omvandlas till värme och förstör hårsäcken utan att skada huden. Diode-lasern (som vi använder vid laserhårborttagning) är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar.

 

Hur fungerar laserbehandlingen vid hårborttagning?

Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° C och förstör dom hårproducerande cellerna.

För att få en effektiv behandling och kunna uppnå ett optimalt resultat krävs det att hårsäckarna uppnår rätt temperatur. Det är därför viktigt att anpassa rätt styrka i förhållande till hud- och hårfärg.

I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada liten. Diode-laserns inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen. Temperaturen i hårrötterna påverkas däremot inte av kylningen. Man får därigenom en selektiv hårborttagning.

 

Vad ska man tänka på före en laserbehandling?

Man bör avstå från att sola 4-8 veckor före samt efter behandlingen, eftersom solbränd hud reducerar effekten av hårborttagning samt ökar risken för pigmentförändringar. Pigmentförändringar efter hårborttagningen ses dock hos endast ca 1 procent av patienterna, förutsatt adekvat värdering och förberedelse före behandling av hårborttagning.

Håret ska rakas eller klippas dagen före eller samma dag innan hårborttagningsbehandling.

Man skall inte vaxa, plocka eller bleka håren tidigare än sex veckor innan behandling eftersom lasern endast verkar på hårsäckar som innehåller hår.

 

Hårborttagning med laser – Behandlingen

I de flesta fall behövs 6-8 behandlingar för att uppnå optimal effekt med hårborttagning, men detta kan variera mellan olika patienter. Vissa kan behöva fler behandlingar. Anledningen till detta är att man vid hårborttagning bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna under hårborttagningen.

Hårborttagningen tar allt mellan några minuter till några timmar beroende på hur stora kroppsområden som behandlas.

I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder upplevs diode-laserbehandlingen som betydligt mindre smärtsam. De flesta patienter upplever laserpulserna som varma stick som brukar tolereras väl. Det inbyggda kylsystemet hjälper dessutom till att ytterligare lindra smärtorna vid behandlingarna. Vid behov kan vissa känsligare hudområden förbehandlas med bedövningssalva (emla).

Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. En del patienter kan uppleva att det efter några hårborttagningsbehandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna ”aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta innebär bara att man enklare får bort dessa ”nyaktiverade” hårsäckar vid efterföljande behandling.

 

Vad ska man tänka på efter laserbehandlingen?

Efter hårborttagning med laser får man normalt en viss hudrodnad och en liten svullnad. I vissa fall ses enstaka vattenblåsor som försvinner spontant inom någon vecka. Viktigt är att inte riva på blåsorna eftersom de då kan bli infekterade och ge ärrbildning.

För att minimera risken för pigmentförändringar på huden efter hårborttagning med laser är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solexponering. Detta gäller framförallt de första 6-8 veckorna efter hårborttagningen. Efter en laserbehandling skall man även undvika träning, bastu- och bad på 24 timmar.

 

Hur permanent är hårborttagning med laser?

Vetenskapliga studier med uppföljningstider på upp till två år efter avslutad hårborttagning har visat permanenta resultat. Detta är tillräckligt lång observationstid, även för hudområden med lång växtcykel (t.ex. benen). Detta gäller dock inte hormonellt betingat ökad hårväxt.

 

Vilka kan behandlas med laser för hårborttagning?

Ju mörkare och grövre hårstrån och ljusare hud man har, desto bättre resultat erhåller man.

Det är svårare att behandla mörkhyade eftersom den mörka huden absorberar en stor del av laserenergin, vilket minskar energin till själva hårstårna. Genom att justera pulstiden för diode-lasern kan dock även mörkhyade erhålla god effekt av behandlingen.

Personer med helt ljust eller grått hår uppnår inte permanent hårreduktion. Hos dessa återkommer hårväxten efter några månader. Dock kan 2-3 behandlingar per år hålla även ljusare hår borta.

Viktigt att tänkta på: Tar du speciella receptbelagda mediciner bör detta informeras till kliniken innan bokning sker.

 

Prislista:

Överläpp 400:-
Haka 500:-
Överläpp och Haka 800:-
Hela ansikte 1000:-
Bikinilinje 1000:-
Brasiliansk bikini 1500:-
Axiller 800:-
Halv ben båda 1500:-
Hela ben båda 2500:-
Rygg axlar 800:-
Rygg hela 1700:-
Armhåla 800:-
Bikini, Armhåla 1500:-
Under arm båda 1200:-
Hela arm båda 1800:-
Skägglinje och nacken 800:-

 

Galleri

Öppettider

 

Mån – Fre 09:30-18:00
Lör 11:00-15:00
Sön Stängt

 

Tid bokning tel. 0243-15530 eller 0243-152025

Vi har upptäckt att allra flesta av våra trevliga kunder föredrar Drop-in, därför har vi ordnat en extra personal för att ta hand om er. Ni är varmt välkomna som Drop-in och tidsbeställning.

Kontakta oss

Hitta till oss

Mobilanpassad webbsida av Jaddla